Jacintha Gordijn is geboren op 5 maart 1957.

Haar loopbaan begon in de fysiotherapie. Na 17 jaar werken in ziekenhuizen en revalidatiecentra in binnen- en buitenland kreeg ze gezondheidsklachten. Dankzij acupunctuur en Chinese kruiden herstelde ze volledig. Daarna wilde ze alles weten van deze oosterse geneeswijzen. Zo begon haar studie Chinese Geneeswijzen aan de Academie Qing Bai.

Ze haalde er diploma’s acupunctuur, tuina-massage en Chinese kruidengeneeskunde. Daarna volgden bijscholingen in pediatrie, psychiatrie en oncologie. In 2012 rondde ze de scholing Medische Qigong van Ruud Raaijmakers af.

Ze heeft sinds 2003 een praktijk voor acupunctuur en Chinese kruiden. In haar behandelingen maakt ze gebruik van externe qi (vibratiekracht) en klankqigong. In de herfst van 2018 is ze afgestudeerd bij Dr. Arnaud Versluys in de Shanghan Lun, een specialisme binnen de Chinese kruidengeneeskunde waarbij de polsdiagnose centraal staat. Sinds begin 2019 is ze bevoegd docent in de Taiji Gong 1 en 2 van de Yin Yang Academy van Frans van Heel. In 2019 is ze gestart met een beginnersgroep Taichi 37.