Mijn loopbaan begon in de fysiotherapie. Ik werkte 17 jaar als kinderfysiotherapeute in academische ziekenhuizen, revalidatiecentra en particuliere praktijken. Hierdoor deed ik een schat aan ervaring op in alle disciplines van de kindergeneeskunde.

Ook tijdens mijn studie van de Chinese Geneeskunde heb ik mij op kinderen gericht: ik volgde de 2-jarige opleiding kindergeneeskunde van Alex Tiberi.

Het vertalen van westerse ziektebeelden naar oosterse patronen stelt mij in staat om het beste van beide systemen in te zetten bij de behandeling van kinderen.

Door mijn jarenlange ervaring beschik ik over een plezierige omgang met kinderen van alle leeftijden. De meeste kinderen ervaren mijn therapie als aangenaam.

Kleine kinderen en zelfs zuigelingen kunnen met goed effect behandeld worden met acupunctuur. Natuurlijk is er bij ouders een zekere schroom om hun kind bloot te stellen aan het prikken met naalden. In de praktijk blijkt dat ‘prikken’ enorm mee te vallen. Er worden speciale naalden en priktechniek gebruikt, waardoor de kans op pijn minimaal is. Uiteraard is niet elk kind even dol op naalden. Als alternatief kunnen massage of electro-acupunctuur worden ingezet. Daarnaast kunnen Chinese kruiden en voedingsadviezen worden voorgeschreven.

Het is opvallend dat kinderen vaak sneller reageren op een behandeling dan volwassenen. Hierdoor zijn er minder behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.