Qigonglessen

Qigong houdt je jong en is geschikt voor alle leeftijden!

Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer die bestaat uit verschillende lichamelijke oefeningen om je natuurlijke evenwicht terug te vinden, zowel fysiek als emotioneel. Qi betekent levensenergie, gong betekent discipline en oefening.

In de qigongles oefen je diverse houdingen om het energiecentrum in de buik (het onderste dantian) te activeren en via je voeten contact te maken met de aardekracht, zo wek je spontane beweging op.

In elke les wordt aandacht besteed aan de ademhaling en klankqigong.

Ook leer je hoe je externe qi (vibratiekracht) kunt ontwikkelen. Voor acupuncturisten, tuina- en shiatsutherapeuten kan vibratiekracht de effectiviteit van de behandeling enorm verhogen. Bovendien, doordat je je meridiaansysteem activeert, bescherm je jezelf tegen het opnemen van binqi (ziekmakende qi) van de cliënt.

Naast de fysieke oefeningen wordt er ook elke les aandacht besteed aan klanken en ademhaling. Door de oefeningen voel je je al snel gezonder, energieker en helderder van geest. Qigong helpt bij de meest uiteenlopende klachten: van oorsuizen en rugpijn tot overmatig piekeren.

Meer weten? Neem contact op met Jacintha Gordijn.

De lessen zijn op maandagochtend van 10.30 – 11.45 uur in De Kleine Wiel,

Karl Marxstraat 101, 6663 LA in Lent. Start nieuwe seizoen: maandag 2 september 2019

Reageren is niet mogelijk.